Skip to main content

Supply Frame Sijil

Dato', saya da kasi 16 sample frame untuk Dato' pilih....yang mana satu Dato' nak ni? Cepat la Dato'....penantian satu penyeksaan laa!!!

P/s : Tawakal dulu baru usaha...!


Comments

Popular posts from this blog

Lumut Perak dan Swiss Garden Beach Resort Damai Laut

Adakala aku pergi outstation untuk urusan kerja ni mengejut-ngejut jer. Contohnya macam pegi Lumut ni...pagi masuk ofis pastu pukul 11AM dah kene pecut ke Lumut Perak. KL Lumut ni perjalanannya kalo dengan pemanduan aku dalam 3 jam lebih. Tapi client aku kata diorang buat 2 jam jer. Tak tahulah ikut jalan mana dan pakai kete apa. Tapi apa yang penting mesti sampai dengan selamat. 
Keje aku habis petang...lewat petang sangat dah. Nak balik KL pun macam penat jer. Aku dan bos pun decide kitorg stay jer lah kat Lumut. Terus buka Booking.com. Ternampak Swiss Garden Beach Resort Damai Laut. Harga pun okey. Grap terus lah. Dari EON ke Damai Laut dalam 20 minit jer perjalanan. Korang tengok lah gambar-gambar dari hp murah aku ni dan biar gambar berbicara...chewah.

















Doa Untuk Arwah Ibu Bapa

Assalammualaikum..

Dari buku kecil nipis '101 Jenis Doa Serta Terjemahannya'.
Baca: Al Fatihah 1x Al Ikhlas Qulhuwallaahuahad 11x Qul a'uudzubirobbil falaq 1x Qul a'uudzubirobbinnaas 1x
Doa: Ya Allah, Sampaikanlah seumpama pahala bacaanku kepada roh ibubapaku...Ya Allah! Ampunilah dosa-dosa mereka, kasihani dah sejahterakanlah mereka, maafkanlah kesalahan mereka, muliakanlah kedatangan mereka, lapangkanlah kubur mereka, terimalah kebaikkan mereka, hapuskanlah kesalahan mereka, dengan RahmatMu, Wahai Tuhan Yang Maha Pengasih.

* Tambahkan selawat nabi sekurang-kurangnya 3x (ni buku tak cakap, saya yg suggest!)

Amalan Sunat Hari Jumaat

Mandi subuh Jumaat dengan niat kerana Allah Taala ( Dari Ibnu Umar ra ), Sabda baginda SAW yang bermaksud :
“Apabila datang kepada kamu hari Jumaat, maka mandilah.” (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim).

Menghias diri dan memakai wangi-wangian. Tetapi secara sederhana sahaja ye. Kalau calit minyak atar tu jangan la sampai orang sebelah tak boleh bernafas pula.

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :
“Sesiapa yang mandi pada hari Jumaat, memakai pakaiannya yang paling baik, memakai bauan yang ada di rumahnya, kemudian dia pergi untuk menunaikan solat Jumaat tanpa melangkah tengkuk orang lain, solat seperti mana yang telah ditetapkan untuknya, diam ketika imam keluar sehingga dia selesai menunaikan solatnya, maka semuanya itu akan menghapuskan segala dosa yang dilakukannya dalam tempoh di antara Jumaat tersebut dan Jumaat selepas itu.” (Riwayat Ibnu Hibban dan Al-Hakim) Lagi baik kalau dapat pakai baju berwarna putih pada hari Jumaat.

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :
“Pakailah pa…